Scroll Top

ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ –ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ | Ανακοίνωση χορήγησης οριζόντιας παράτασης διάρκειας έως 6 μήνες (Demo)

Αξιότιμες/οι Επιστημονικά Υπεύθυνες/οι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως σύμφωνα με την ΑΠ 5420/17.11.2020 (ΑΔΑ: 99ΔΨ46ΜΤΛΡ-ΝΘΦ) απόφαση παρατείνεται η χρονική διάρκεια υλοποίησης όλων των  ενταγμένων έργων της Δράσης  «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ, A’ και Β’ Κύκλου» λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών.

Διευκρινίζεται ότι η χρονική διάρκεια υλοποίησης παρατείνεται αυτοδίκαια, χωρίς αίτημα των δικαιούχων παρέχοντας τη δυνατότητα ολοκλήρωσης των έργων έως και 6 μήνες μετά την ημερομηνία λήξης τους όπως αυτή ορίζεται στην εικοστή (20η) τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων, και όχι αργότερα από την 31/12/2023.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι διατηρούν το δικαίωμα να ολοκληρώσουν το έργο τους εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος ή σε επιπρόσθετο διάστημα βραχύτερο του πρόσθετου εξάμηνου. Ωστόσο όσοι δικαιούχοι κάνουν χρήση της ευεργετικής προθεσμίας παράτασης υποχρεούνται το αργότερο με την υποβολή αιτήματος τελικής επαλήθευσης να υποβάλουν αίτημα τροποποίησης με καταλλήλως διαμορφωμένο το τεχνικό παράρτημα των έργων τους.

Σε κάθε περίπτωση η παραπάνω απόφαση δεν αναιρεί το δικαίωμα των δικαιούχων για αίτημα παράτασης έως 1/3 της χρονικής διάρκειας του κάθε έργου.

Η απόφαση αυτή δεν εφαρμόζεται α) στα έργα για τα οποία έχουν υποβληθεί τελικά αιτήματα επαλήθευσης β) σε όσα έργα έχουν ήδη ολοκληρωθεί και γ) σε όσα έργα έχει ήδη εκδοθεί Απόφαση Ανάκλησης χρηματοδότησης.

Δείτε τη σχετική Απόφαση εδώ.